Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi

Adres
BALTALİMANI MAH. ANAFARTALAR SK. HACI MEHMET ŞALGAMCIOGLU ORTAOKULU BLOK NO: 1 İÇ KAPI NO: 1 SARIYER / İSTANBUL
Vizyon
Okul yötecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimiz ile bir bütün olarak ülkemizin; sayılı,muteber,köklü,başarılı okulları arasında yer almak amacındayız.
Misyon
Ülkemizin ve milletimizin maddi ve manevi değerlerini evrensel değerlerle bütünleştirebilen,tüm insanlık için sevgiye ve barışa inanan,ülkemizi GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´ün gösterdiği ´´Muasır medeniyetler seviyesine yükseltme´´ hedefine aklın ve bilimin ışığında yürüyen bir gençlik yetiştirmek.
Başarılar
Satranç Turnuvası İlçe 3.lüğü Yakartop Kız Ve Erkek Takım ilçe 1.liği Futsal İlçe 3.lüğü Basketbol İlçe 3.lüğü Futbol İstanbul 3.lüğü Voleybol İstanbul 4.lüğü Şiir Yarışması İlçe 2.liği Edebiyat Yarışması İl Mansiyon AB Bilgi yarışması İlçe 3.lüğü Okulumuz Üniversite Başarısı %91.3´tür.
Öğretim Şekli :TEKLİ EĞİTİM
BAŞLANGIÇ-BİTİŞ: 07.30-13.30
DOĞALGAZ-KALORİFER
İNGİLİZCE ve ALMANCA
Ulaşım
4.Levent yönünden EL 2 nolu İETT otobüsü ile, bunun yanında Metro ve Armutlu Minibüsleri ile de ulaşım sağlanmaktadır. Kabataş Sarıyer istikametinden 40T,22,42 T,22RE,25E nolu İETT otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Okulumuzda ´´Öğrenci Servisleri´´ mevcuttur.
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ SARIYER İLÇESİNİN EN MÜMTAZ SEMTLERİNDEN BOĞAZ KENARINDA BALTALİMANI´NDADIR.
OKULUMUZ İL MERKEZİNE 20 İLÇE MERKEZİNE 8 KM MESAFEDEDİR.
9.sınıflar düzeyinde 170 öğrencilik (5 Şube) kontenjanımız mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz 2018/2018 eğitim öğretim yılı itibariyle % 3-8´lik dilimden öğrenci almış olup SARIYER´de sınavla öğrenci alan 2 proje okuldan biridir.
2016/2017 yılında % 91 2017/2018 yılında % 85 2018/2019 yılında % 50
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Kapalı Spor Salonumuz bulunmaktadır.BASKETBOL,VOLEYBOL,FUTSAL,MASA TENİSİ,OKÇULUK,KANO vb. branşlarda çalışmalar yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda KİMYA ve BİYOLOJİ dallarında 2 adet FEN LABORATUVARI mevcut olup bilimsel çalışmalarda aktif olarak kullanılmaktadır.
Proje Çalışmaları
MİNİK DOSTLARIMIZA SICAK YUVALAR PROJESİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ BKÇAL-BAHARDA BİLİM ŞENLİĞİ PROJESİ